Cursus Rundveevoeding

Cursus

Cursus rundveevoeding

Wilt u op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van rundveevoeding? De cursus Rundveevoeding – recente ontwikkelingen en nieuwe inzichten is dé uitgelezen kans voor professionals uit de (toeleverende) rundvee- en voederindustrie, overheid, onderwijs, onderzoek en veterinaire praktijken.

Georganiseerd door Wageningen Academy
Datum

di 28 november 2017 tot en met wo 29 november 2017

Locatie Wageningen

Interesse formulier

Deze cursus staat gepland voor november 2017. Wilt u een notificatie ontvangen als de inschrijvingen openen? Vul dan, geheel vrijblijvend het interesse formulier in.

Cursusprogramma Rundveevoeding

Tijdens de tweedaagse cursus zullen verschillende specialisten nieuwe inzichten uit onderzoek en ontwikkelingen in de maatschappij vertalen naar de praktijk. Zo wordt er onder andere aandacht besteed aan stofwisseling van energie, vet en vetzuren, koolhydraten en eiwit, excretie van mineralen en methaan naar het milieu, met voeding samenhangende gezondheidsaspecten en voerstrategie├źn tijdens lactatie en droogstand.  Een bezoek aan een praktijkbedrijf is ook inbegrepen.

Doelgroep

De cursus Rundveevoeding is gericht op het verrijken van kennis van professionals (wo/hbo niveau), die werkzaam zijn in de rundvee- en voederindustrie,  in het onderwijs, onderzoek en  in veterinaire praktijken.  Ook deelnemers vanuit de (toeleverende) industrie of overheid zijn van harte welkom in deze cursus.

Resultaat

Na de cursus beschikt u over een verdiepend inzicht op het gebied van melkveevoeding. De nieuwste inzichten op het gebied van melkveevoeding in relatie tot gezondheid, vruchtbaarheid en uitstoot ongewenste stoffen (met name stikstof en methaan) worden gedoceerd met een duidelijke link naar de praktijk. Daardoor bent u in staat de opgedane kennis toe te passen in uw dagelijkse werk.

Programma

Het programma komt z.s.m. beschikbaar.

Cursusleiding

De cursusleider van deze cursus is Dr.ir. J. (Jan) Dijkstra, Wageningen University.