Nieuws

Aannemers bekend voor inno-flex stallen Dairy Campus

Gepubliceerd op
12 oktober 2015

De nieuwbouw van de nieuwe stallen op Dairy Campus verloopt naar wens. De vraag naar twee stallen die gemakkelijk zijn aan te passen aan de wens van innovatieprojecten stond echter nog open. De afgelopen tijd is deze vraag uitgezet bij diverse partijen. Hieruit zijn een aantal mooie ontwerpen gekomen en is de opdracht begin oktober gegund.

Het eerste idee voor de zogenaamde ‘inno-flex’ stallen ontstond vanuit een soort overdekte weide, een bodem zoals in de weide maar dan met beschutting voor de dieren tegen zon, wind en neerslag. Van de twee stallen biedt één ruimte voor innovaties omtrent de vertrouwde, maar nog niet uitontwikkelde ligboxenstal. Het doel is flexibele ruimte te bieden voor het verder ontwikkelen en testen van ideeën op het gebied van huisvesting, voeren, inrichting, automatisering, ligbedden, loopvloeren, beweiding enzovoorts.

Diverse partijen hebben zich afgelopen maanden over dit verzoek gebogen en dit heeft geleid tot een aantal aanbiedingen en ontwerpen. Na het  beoordelen van de inschrijvingen is de opdracht gegund aan de combinatie Hollema Bouw, Agriprom en V-Stal. In bouwteamverband worden de beide stallen verder uitgewerkt. De planning is dat er in januari kan worden gestart met de bouw en dat de ‘inno-flex’-stallen eind april 2016 worden opgeleverd.