Open dag

Bezoek Dairy Campus tijdens Weekend van de Wetenschap

Op 5 oktober is iedereen welkom op het innovatiebedrijf voor de melkveehouderij in Leeuwarden. Dairy Campus opent wederom haar deuren tijdens het Weekend van de Wetenschap. Ontdek waarom zeewier op het menu staat en maak kennis met de laatste onderzoeken en innovaties binnen de sector.

Organisator Dairy Campus en Van Hall Larenstein
Datum

za 5 oktober 2019 11:00 tot 16:00

Locatie Dairy Campus, Boksumerdyk 11, 8912 CA Leeuwarden

Melk én data

De Nederlandse zuivelsector is continue op zoek naar een duurzamere en efficiëntere manier om zuivel te produceren.
Met dit doel worden op Dairy Campus innovaties getest en de nieuwste onderzoeken voor de melkveehouderij van de toekomst uitgevoerd. Onderwijs wordt hierbij intensief betrokken. Op zaterdag 5 oktober 2019 openen wij onze onderzoeksruimtes en staldeuren voor publiek. Tijdens deze open dag maak je kennis met de koeien in de verschillende onderzoeken en stallen. En ontdek je dat deze koeien niet alleen melk produceren maar juist zorgen voor veel data en kennis. Informatie die ons helpen om beter voor de koe te zorgen en om nog beter en duurzamer melk te produceren

Wat eet de moderne koe?

Je brengt een bezoek aan de zeven stallen. In één van de stallen krijgen de koeien bijvoorbeeld zeewier voorgeschoteld. Zelf kun je ook aan de slag om een overheerlijk koeienmenu samen te stellen. In een andere stal is er aandacht voor het gedrag en welzijn van de dieren. In onze voedingsstal kun je van de koeien genieten vanuit een heuse skybox. De draaimelkstal met ruimte voor 40 koeien ontbreekt ook niet. En waar ruikt het nou zo sterk? Dat is het mestplein, bij Dairy Campus belangrijk voor een optimale kringlooplandbouw. De 'Cow Control Room' kun je op deze dag ook betreden.

Proef en speel

Van Hall Larenstein Leeuwarden, een van onze samenwerkingspartners, heeft een Smaaklab ingericht. Hier kun je zuivelproducten ruiken en proeven. Je kunt zelfs bij ons gamen! Speel 'Battle of Cattle' en zorg goed voor je virtuele zieke dieren. Natuurlijk is er een springkussen en een spelletjesparcour voor de kleinere kinderen. Ook kan de jeugd als echte boer(in) op de foto. Innovatiecentrum Dairy Campus heeft tijdens het 'Weekend van de Wetenschap' alleen op zaterdag 5 oktober van 11.00 -16.00 uur open stal. Op zondag genieten de koeien van hun rust. Geen entreekosten, gratis parkeren.

Bekijk hier onze promotiefilm: www.weekendvandewetenschap.nl

Hier vind je ook andere 'Weekend van de Wetenschap-events' in de buurt

Open dag 4 oktober 2019

Op 4 oktober houdt Dairy Campus een open dag voor melkveehouders en ketenpartijen.Tijdens deze middag maakt u kennis met de lopende onderzoeken en resultaten uit afgeronde projecten. Klik hier voor meer informatie over deze open dag en het programma. Hier kunt u zich ook aanmelden voor deelname.