Nieuws

Bootcamp 'Voeropname melkvee'

Gepubliceerd op
12 november 2019

Drie dagen hebben onderzoekers en experts met elkaar gezocht naar de beste meetmethode om ruwvoer van de individuele melkkoe te bepalen. Deze bootcamp ‘Voeropname melkkoeien’ was een initiatief van CRV, Agrifirm en Wageningen University & Research en vond plaats op Dairy Campus.

Onderzoekers, adviseurs en experts op het gebied van ontwerp, technologie, bouwkunde en agribusiness hebben begin november met elkaar van gedachten gewisseld over de voeropname van ruwvoer door de melkkoe. Tijdens deze driedaagse is intensief gezocht naar een nauwkeurige meetmethode. Een methode die zowel praktisch, nauwkeurig als op grote schaal ingezet kan worden. Aangezien de huidige metingen niet voldoen, is het nu zeker van belang om te weten wat een koe dagelijks exact opneemt aan (ruw)voer. De juiste opname van voer heeft niet alleen effect op de gezondheid van de koeien, maar is ook relevant voor de ecologische voetafdruk van de zuivel.

De driedaagse is afgesloten met pitches en presentaties door de deelnemers. Deze resultaten worden de komende periode verder uitgewerkt.