Nieuws

Bouwvakvakantie op Dairy Campus

Gepubliceerd op
23 juli 2015

In een half jaar tijd zijn vanuit het niets twee nieuwe stallen en de melkstal bij Dairy Campus verschenen. Bouwbedrijf Top heeft nog voor de bouwvakvakantie alle stallen dicht gemaakt met de dak- en gevelbeplating.

Hoewel het in het noorden van het land al bouwvakvakantie is, wordt er bij Dairy Campus nog een week volop gewerkt. Airkoe hangt de laatste oprolventilatiegordijnen in de meetstal op. ‘Een mooi project omdat hier allemaal verschillende stukken ventilatiegordijn worden geplaatst en niet één gordijn, zoals we dat bij andere stallen gewend zijn’, volgens de monteurs van Airkoe.

Bouwbedrijf De Witte uit Staphorst is begonnen met de bouw en verbouw van het ontvangst- en kantorengebouw. De kalverstal is verbouwd tot tijdelijke kantoor- en ontvangstruimten zodat vergaderingen en excursies ook tijdens de bouwperiode zoveel mogelijk door kunnen blijven gaan.

Na de bouwvakvakantie starten verschillende onder- en nevenaannemers met de stalinrichting, de melkwinningsinstallatie, de RIC bakken, de krachtvoeropslag en -installatie, het ICT netwerk en de verlichting. Verwachting is dat in januari 2016 de nieuwe stallen en het hoofdgebouw in gebruik worden genomen.