Nieuws

Delegatie uit India brengt netwerkbezoek aan Dairy Campus

Gepubliceerd op
10 april 2019

Op 9 april waren 25 deelnemers uit India op Dairy Campus. Hier namen ze deel aan en netwerkbijeenkomst met deelnemers van het Dutch Dairy Centre. Deze bijeenkomst stond in het teken van kennis uitwisselen en netwerken. Met als doel de relatie tussen Nederlandse en Indiase bedrijven en instellingen werkzaam in de melkveehouderij te versterken. Een bezoek aan Dairy Campus maakte onderdeel uit van het programma.

Het bezoek vond plaats in het kader van het programma Partners for International Business (PIB). Dit initiatief vanuit het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft tot doel Nederlandse clusters van bedrijven binnen de (top)sectoren te ondersteunen bij hun internationale ambities. De Nederlandse overheid, Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen hebben samen een 3-jarig actieplan ontwikkeld met strategische activiteiten om het cluster zo goed mogelijk te positioneren in het buitenland. Een van de initiatieven is het Dutch Dairy Cluster. Vanuit dit cluster kwam deze delegatie uit India voor drie dagen naar Nederland om te netwerken en kennis te maken met agrarische bedrijven, kennisinstituten, organisaties en instellingen in Nederland. Naast de Staatsecretaris van het ministerie van landbouw van India, Mr. Tarun Shridhar, namen er diverse andere belangrijke vertegenwoordigers uit de Indiase zuivelwereld deel. Van melkveehouders, adviseurs tot de directeur van de National Dairy Development Board (NDDDB).

Behoefte aan kennis en technologie

De Indiërs hebben veel gezien en gehoord op Dairy Campus, met name op het gebied van technologie en efficiëntie. India is de grootste melkproducent ter wereld, maar de productie is niet erg efficiënt. ‘Het gemiddelde melkveebedrijf heeft vaak niet meer dan 2 melkkoeien’. Er is behoefte aan hoogwaardige kennis en technologie om de efficiëntie en de kwaliteit van de melkproductie keten te verbeteren en verder te professionaliseren. Hierin kunnen Nederlandse kennisinstellingen en het bedrijfsleven een rol spelen. Tijdens de rondleiding op Dairy Campus maakten de bezoeker kennis met een integrale benadering van de zuivelketen, waarin op een efficiënte en duurzame manier melk wordt geproduceerd.

Matchmakingevent

Dairy Campus had ook een matchmakingevent georganiseerd tussen deze delegatie 10 leden van het Dutch Dairy Centre, een netwerk van ruim 70 Nederlandse bedrijven werkzaam in de internationale melkveehouderij en zuivelketen. Het Dutch Dairy Center is eveneens gevestigd op Dairy Campus.