Nieuws

Nieuwbouw in volle gang

Gepubliceerd op
11 juni 2015

Op Dairy Campus gaat de nieuwbouw van de stallen naar volle tevredenheid. 'We liggen keurig op schema', aldus Jan Visch, projectleider nieuwbouw en Harrie Versluis, bouwadviseur van DLV Bouw.

Het hoogste punt van de voedingsstal is bereikt en de dakplaten liggen er al op. Ook op de melkstal zijn de eerste gordingen geplaatst. In de 130 meter lange meetstal zijn ze begonnen met het plaatsen van de betonwanden. Alles verloopt naar wens en in een vlot tempo.

Om een indruk te krijgen van de indeling van de stallen kan hieronder de plattegrond van de stallen worden bekeken.  

Indeling van de stallen (klik op het beeld voor vergroting)
Indeling van de stallen (klik op het beeld voor vergroting)

Innovatiestal

Dairy Campus wil de innovatiekracht van de rundveehouderij vergroten. Om dit te realiseren moet er een flexibele stal komen waarin het mogelijk is om vernieuwende concepten te ontwikkelen. Hiervoor dagen we bedrijfsleven en onderzoekers uit om aan mee te denken en dit te realiseren. De ruimte moet huisvesting bieden aan 120 koeien en makkelijk aan te passen zijn voor wisselende projecten. Mogelijk is er financiële ondersteuning vanuit het innovatiefonds van Dairy Campus voor vernieuwende ideeën.

Excursie- en ontvangstruimte

Eind mei is bekend geworden dat Bouwbedrijf de Witte uit Staphorst de aanbesteding van het ontvangstgebouw heeft gekregen. Ze starten op korte termijn met de bouw. Excursies, rondleidingen en vergaderingen proberen we door te laten gaan maar enige overlast is niet altijd te voorkomen.

Meer informatie

De voortgang van de bouw is te volgen in de galerij van de nieuwbouw, daar worden regelmatig nieuwe foto’s geplaatst. En om de bouw van bovenaf te bekijken worden zo nu en dan filmpjes met een drône gemaakt.