Nieuws

Open dagen Dairy Campus groot succes

Gepubliceerd op
24 juni 2016

De open dagen van Dairy Campus op 26, 27 en 28 mei 2016 trokken meer dan 7000 tevreden bezoekers en mag een groot succes worden genoemd. Iedereen met interesse in de moderne melkveehouderij kon deze dagen op eigen gelegenheid het melkveehouderijcomplex verkennen. Zij konden kennismaken met de studenten, de docenten, de onderzoekers en de ruim 40 bedrijven die mee hebben gewerkt aan het realiseren van alle nieuwe faciliteiten.

De open dagen begonnen op 26 mei met de officiële opening van de nieuwbouw door staatssecretaris Martijn van Dam. In zijn speech benadrukte hij dat Nederland zich in de toekomst meer moet onderscheiden in de zuivelwereld door innovatief te blijven produceren. Daarin blijft de samenwerking tussen de vier O’s van groot belang: overheid, onderzoek, onderwijs en ondernemers. “In die samenwerking moet het borrelen en bruisen, om te blijven vernieuwen. Hier op Dairy Campus is de basis gelegd”, aldus van Dam.

Samen met de 3 jonge kinderen van een werknemer van Dairy Campus verrichtte hij daarna de officiële openingshandeling en werd er getoast met een glas verse melk. Onder begeleiding van Kees de Koning kreeg hij daarna een rondleiding over het complex.

Open dagen

De officiële opening vormde een onderdeel van de drie open dagen. Meer dan 40 bedrijven uit de zuivelsector presenteerden zich met hun producten en diensten. Wageningen UR verzorgde kennisloketten over 12 actuele vraagstukken voor de melkveehouderij. De zaterdag was een leuke familiedag met doe-activiteiten voor kinderen en daarmee geschikt voor het hele gezin. Dit was met 3000 bezoekers de drukst bezochte dag. Er heerste een positieve sfeer en er was veel bewondering en verwondering voor alles wat op Dairy Campus gebeurd. Een impressie van deze dag is vastgelegd in de film Open dagen Dairy Campus 2016.

Making of Dairy Campus

Tijdens de opening werd de film vertoond van de ‘making of Dairy Campus’. Hierin wordt onder andere verteld wat Dairy Campus zo speciaal maakt. Bekijk de film hieronder.

- Helaas, uw cookie-instellingen zijn zodanig dat de Video niet getoond kan worden - pas uw permissie voor cookies aan