Nieuws

Toer de Boer 2023

Gepubliceerd op
11 april 2023

Boeren zetten hun deuren voor jou open!
Op zaterdag 22 april 2023 openen 15 melkveebedrijven in en rond Leeuwarden hun deuren tijdens een speciale Open Boerderijroute. De deelnemende boeren vertellen en laten zien wat zij doen aan natuurinclusieve, duurzame landbouw. Kom jij ook?

Boeren passen steeds meer natuur in hun bedrijfsvoering in en zijn hier trots op. Ze willen laten zien dat zij een positieve bijdrage kunnen leveren aan biodiversiteit, klimaat en landschap.

Dairy Campus is een van de te bezoeken locaties. Wij openen onze deuren van 13.00 tot 16.00uur

Bekijk hier alle deelnemers en bijzonderheden

Boerderijroute DC.jpg

Slimme boerderij opent staldeuren 

Dairy Campus in Leeuwarden is hét innovatiecentrum voor de melkveehouderij en de zuivelketen. Op zaterdag 22 april 2023 openen zij de onderzoeksruimtes en staldeuren voor het publiek tijdens de Open Boerderijroute.

Wat kan Smart Farming betekenen voor de actuele vraagstukken op het melkveebedrijf? Het beter benutten van beschikbare high-tech zoals GPS tracking, satellietbeelden, bodemscans, drones en voerrobots bij  vraagstukken rond klimaat en biodiversiteit zijn getest op Dairy Campus en worden nu in de praktijk gebracht. 

Tijdens deze dag op Dairy Campus maak je kennis met de koeien in de verschillende onderzoeken, stallen en percelen met bijvoorbeeld kruidenrijk grasland. En ontdek je dat de koeien niet alleen melk produceren maar juist zorgen voor veel data en kennis. Informatie die ook helpt om beter voor de koe te zorgen, en om beter op de omgeving te passen. 

De deuren staan open tussen 13:00 en 16:00 uur. 

Wees welkom, opgave vooraf is niet nodig.

Vlakbij ons bevinden zich een aantal mooie locaties, ideaal om te combineren!

https://www.regiodealnatuurinclusievelandbouw.nl/toer-de-boer
https://www.regiodealnatuurinclusievelandbouw.nl/toer-de-boer