Open dag

Weekend van de Wetenschap

Dairy Campus in Leeuwarden is hét onderzoeks- en praktijkcentrum voor de melkveehouderij en de zuivelketen. Op zaterdag 1 oktober 2022 opent Dairy Campus de onderzoeksruimtes en staldeuren voor het publiek.

Organisator Dairy Campus
Datum

za 1 oktober 2022 10:00 tot 16:00

Tijdens deze dag maak je kennis met de koeien in de verschillende onderzoeken en stallen. En ontdek je dat deze koeien niet alleen melk produceren maar juist zorgen voor veel data en kennis. Informatie die helpt om beter voor de koe te zorgen, om beter op de omgeving te passen en om nog beter en duurzamer melk te produceren.

Wees welkom, inschrijven is niet nodig.

Next Level Animals

Next Level Animal Sciences is momenteel één van de meest in het oog springende projecten. Met behulp van technologieën, sensors, data en modellen kunnen grote stappen vooruit worden gezet als het gaat om het begrijpen, monitoren en versterken van gezondheid, veerkracht en welzijn van koeien. Hierin geven we een inkijkje.

Daarnaast ontbreekt het springkussen niet. Er is pizza, en een photobooth. Maar natuurlijk zijn er ook kalfjes, proefjes en experimenten. Tevens wordt er meer verteld over het project BioDiverseMelk en wordt er een toelichting gegeven in een van onze mooiste stallen: de voedingsstal. Hier proberen we via het voerspoor de (stikstof) uitstoot van de koeien te verminderen. De skybox met uniek uitzicht over 64 koeien is dit jaar ook toegankelijk.

Het mooie aan deze editie is dat onze partner Van Hall Larenstein, University of Applied Sciences een groot aandeel heeft in meerdere onderdelen. Er kan dus onder andere weer geproefd worden in het SmaakLab!