2 mei themadag Dairy Campus - blij met sensor in de wei

Themadag

Blij met sensoren in de wei

Ben je geïnteresseerd in de huidige stand van zaken rondom de toepassing van sensoren in het graslandmanagement? Kom dan naar de themamiddag op 2 mei 2017 op Dairy Campus waar diverse sprekers je laten kennismaken met innovatieve sensortechnologieën welke toepasbaar zijn rondom graslandmanagement.

Georganiseerd door Hogeschool VHL Leeuwarden, Dairy Campus en Wageningen Livestock Research
Datum

di 2 mei 2017 12:30 tot en met 17:30

Locatie Dairy Campus, Leeuwarden

De stap naar het toepassen/gebruiken van innovatieve ideeën is vaak groot, daarom willen wij niet alleen informeren over wat we weten en wat we meten, maar willen we ook adviseren.

Tijdens de themamiddag komen diverse sprekers uit de praktijk, adviseurs en onderzoekers aan het woord. Ze willen uit eigen belang andere erfbetreders, melkveehouders en studenten kennis laten maken met hun ideeën, producten en diensten. Het is geen promotiemiddag maar een leer- en inspiratiemiddag. 

Programma

12.30: Aanvang

13.00: Opening door Kees Lokhorst (Lector Herdmanagement en Smart Dairy Farming binnen Hogeschool Van Hall Larenstein en senior onderzoeker bij Wageningen Livestock Research).
13.15: Wat weten we?

Idse Hoving en Bert Philipsen (beide werkzaam als onderzoekers binnen Wageningen Livestock Research) trappen de middag af met een interessante kijk in de keuken van het onderzoek.
13.45: Wat meten we?

Maak kennis met diverse innovatieve sensortechnologieën! Sprekers zijn; Christel Thijssen (loonbedrijf Thijssen), Piet Jan Thibaudier (melkveehouder) en Gerbert Roerink (Alterra).
15.00: Wat kunnen we adviseren?
Wat kunnen met de data en hoe kunnen we hier een advies uit halen? Drie sprekers geven toelichting: Gerard Abbink (Groeikracht), Theo Courtz (Yara) en Aaldrik Venhuizen (Agrifirm).
16.00: Discussie

16.30: Afsluiting met borrel

Aanmelden

Voor meer informatie en aanmelden, lees blij met sensoren in de wei. U kunt zich ook rechtstreeks aanmelden door een mail sturen naar tamara.wind@hvhl.nl