programma 26-28 mei

Artikel

Boerderijdag zaterdag 28 mei

Lekker een dag naar buiten met het hele gezin? Op zaterdag 28 mei a.s. zet de Dairy Campus in Leeuwarden haar deuren open voor iedereen die het allernieuwste wil zien en beleven op het gebied van koeien, gras en melk. Met leuke en leerzame activiteiten verspreid over het hele terrein is een bezoek aan de open dag van de Dairy Campus een prima dagje uit voor het hele gezin.

Tijdens deze dag zijn er voor het grote publiek allerlei gratis doe-activiteiten. Het draait deze dag om proeven, ruiken en voelen. Tussendoor kan iedereen genieten van een gratis kopje koffie en voor de kinderen is er een lekker zuiveldrankje. Zij kunnen ook meedoen met de speciale activiteiten voor hen:

  • Speurtocht langs de stallen
  • Tractordiploma halen
  • Melkproeven in het smaaklaboratorium

Naast deze activeiten is er nog veel meer te zien en te doen.

Moderne melkveehouderij, onderzoek en onderwijs

Voor iedereen die meer wil weten waar de moderne melkveehouderij mee zijn is, zijn bijvoorbeeld de kennislokketten van Wageningen University & Research interessant. Met onderzoekers kunt u in gesprek over 10 hersenkrakers van de veehouderij. Zo is er onder andere aandacht voor:

  • Hoe houd je koe langer fit?
  • Mest als waardevol product.
  • Meer koeien in de wei.

Ook studenten van Van Hall Larenstein en Nordwin College werken mee. Ze laten u kennismaken met kruidenruiken en het grasland ontdekken tijdens een Farmwalk. Trainers van Dairy Training Centre geven een demonstratie klauwbekappen. Dit zijn natuurlijk uitgelezen kansen om ook alle vragen te stellen over opleidingen en trainingen voor een toekomst in de agrarische sector.

Ontdek het terrein tijdens rondwandeling

Iedereen kan op eigen gelegenheid een rondwandeling maken over het terrein. Meer dan 30 bedrijven, onderzoekers en opleidingen presenteren zich in de verschillende stallen en ruimtes op Dairy Campus. Om 15.30 uur gaat het terrein sluiten, want dan is het weer tijd om de koeien te melken.