Cursus

Cursus Bodemkunde

Van bodemkennis naar bodemkunde Deze cursus is onderdeel van het project ‘Van bodemkennis naar bodemkunde’ dat gefinancierd wordt door POP3. Hierdoor kunnen we de kosten voor de cursus laag houden. Naast cursussen organiseren we ook bodembeleefdagen en bijeenkomsten die dieper ingaan op specifieke bodem gerelateerde onderwerpen.

Organisator Van bodemkennis naar bodemkunde
Datum

di 3 maart 2020 tot di 17 maart 2020

Duur 3 dagen
Locatie Dairy campus
Boksumerdyk 11
9084 AA Leeuwarden
+31 58 216 7592

Of u nu een paar hectare groente kweekt voor lokale markten, een veehouder met eigen voerproductie of honderden hectares suikerbiet en aardappel heeft, u bent afhankelijk van de topprestaties van uw bodem. De bodem is de duurzame basis onder de grondgebonden agrarische sector en vaak ook de financiële basis van een individueel land- en tuinbouwbedrijf. Het is zaak om er zuinig op te zijn en er duurzaam mee om te gaan.

Cursus Bodemkunde

De Cursus Bodemkunde is gericht op het verrijken en updaten van uw kennis om de bodemprestaties van uw bedrijf te verbeteren. Omdat elke boerderij uniek is, wordt u in de cursus niet vertelt wat de “beste manier” is om uw grond te beheren. Alleen u kunt dat beslissen. De cursus geeft u handvatten, voorbeelden uit de praktijk en leert u om zelf uw bodem te beoordelen en om effectiever gebruik te maken van aanbevelingen van adviseurs en onderzoekers. Door het volgen van deze cursus versterkt u niet alleen de weerbaarheid van uw bodem, maar ook uw eigen weerbaarheid ten opzichte van erfbetreders.

Opzet

De cursus bestaat uit 3 dagdelen van ongeveer 3 uur. Tijdens elk dagdeel zijn er twee deskundige gastsprekers die een onderwerp uitdiepen, u handvatten geven en uw vragen beantwoorden. Vervolgens gaan we afhankelijk van de interesse gezamenlijk aan de slag