Cursus Rundveevoeding

Cursus

Cursus rundveevoeding

Het voeren van melkvee is een jaarlijks terugkerende uitdaging. Een goed advies gebaseerd op relevante en de nieuwste kennis is van belang om tot een goed productie rantsoen te komen. Wilt u het aanspreekpunt zijn op het gebied van rundveevoeding? Volg dan de cursus rundveevoeding.

In deze cursus wordt aandacht besteed aan de stofwisseling van de koe, de energie- en mineralenhuishouding en de excretie van broeikasgassen door de koe. Er wordt gekeken naar het effect van voeding op de gezondheid van het dier en diverse voeding strategieën komen aan bod. Een bezoek aan een melkveebedrijf is ook inbegrepen.

Organisator Wageningen Academy
Datum

di 26 november 2019 tot wo 27 november 2019

Duur 2 dagen
Locatie Wageningen Campus
Prijs € 1.195,00

Cursus onderwerpen

Tijdens deze tweedaagse cursus zal er aandacht besteed worden aan een diversiteit aan onderwerpen, aangevuld met een case study en een rondleiding op een melkveebedrijf. De onderwerpen worden door verschillende specialisten ingeleid, waarbij ruime gelegenheid zal zijn voor discussie. Een greep uit de onderwerpen betreft:
• Eiwitverwerking
• Op nutriënten gebaseerde voederwaardering
• Vetmetabolisme en melkvetzuurpatroon
• Management tijdens transitiefase
• Voeding en gezondheid
• Vruchtbaarheid in vroege lactatie
• Effecten van voeding op vruchtbaarheid
• Verminderen methaanuitstoot
• Rondleiding praktijkbedrijf en case study

Doelgroep

De cursus Rundveevoeding is samengesteld voor professionals (wo- en hbo niveau) die werkzaam zijn in de rundveesector en aanverwante voerindustrie, het onderwijs en onderzoek, of als dierenarts. Ook deelnemers uit de (toeleverende) industrie of overheid zijn van harte welkom.

Resultaat

De cursus biedt u een extra verdiepingsslag en nieuwe inzichten in het voeren van melkkoeien. De inzichten op het gebied van melkveevoeding in relatie tot gezondheid, vruchtbaarheid en uitstoot ongewenste stoffen (met name stikstof en methaan) worden gedoceerd met een duidelijke link naar de praktijk. Daardoor bent u in staat de opgedane kennis toe te passen in uw dagelijkse werk.

Cursusleiding

De cursusleider van deze cursus is Dr.ir. J. (Jan) Dijkstra, Wageningen University & Research.