Dairy Campus doet mee aan Weekend van de Wetenschap

Nieuws

Dairy Campus doet mee aan Weekend van de Wetenschap

Gepubliceerd op
28 september 2017

Het eerste weekend van oktober, het Weekend van de Wetenschap, staat volledig in het teken van wetenschap en technologie. Dairy Campus opent daarom op zaterdag 7 oktober van 10.00 tot 15.30 uur de staldeuren. We willen dan laten zien dat een koe niet alleen melk geeft, maar ook data en kennis produceert voor onderzoek. Deze informatie levert een bijdrage aan de toekomst van de melkveehouderij.

Tijdens de open stal laat Dairy Campus samen met hogeschool Van Hall Larenstein jou ervaren hoe leuk, interessant en inspirerend wetenschap is. Je ontdekt wat allemaal mogelijk is met melk, water en gras. Je maakt kennis met verschillende robots op het bedrijf. Bovendien sta je oog en oog met de 550 melkkoeien die allemaal een eigen GPS sensor dragen en verdeeld zijn over zes innovatieve stallen. Vanuit de skybox kijk je in de voedingsstal. Hier zie je speciale voerbakken met een weegsysteem.

Kijk, proef, beleef en ontdek

In het smaaklab kun je verschillende zuiveldrankjes proeven en doe waterproefjes bij het waterlab. Zie hoe de koeien worden gemolken in de melkcarroussel of met de melkrobot. Naast dit alles kun je ook veel informatie vinden over de onderzoeksprojecten die samen met diverse bedrijven worden uitgevoerd, zoals melk indikken, precisiebemesting, beweidings- en mestonderzoek.

Om 15:30 uur gaan de stallen dicht zodat de koeien rustig de melk kunnen produceren die je later weer in het zuivelschap van de supermarkt terugvindt.

Meer informatie

Over Weekend van de Wetenschap

Op meer dan 250 locaties door heel Nederland beleef je live wetenschap & technologie op 7 en 8 oktober 2017. Alleen tijdens het Weekend van de Wetenschap openen bedrijven, instituten, universiteiten, (onderzoeks-)instellingen en musea exclusief hun normaal gesloten deuren. Nieuwsgierige mensen van jong tot oud krijgen op deze manier de unieke kans binnen te kijken in de wereld van wetenschap en technologie. Op de website www.weekendvandewetenschap.nl is de meest actuele lijst van deelnemende organisaties en activiteiten opgenomen.

Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt mede mogelijk gemaakt door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Het Weekend van de Wetenschap wordt gerealiseerd dankzij de vele organisaties die tijdens het weekend voor het publiek hun deuren openen.

Over Dairy Campus

Dairy Campus is onderdeel van Wageningen University & Research en het onderzoek- en praktijkcentrum voor de melkveehouderij waar alles draait om innovatie, onderzoek, educatie en praktijkleren. Het is een inspirerende en innovatieve omgeving voor iedereen die in de zuivelsector werkt maar ook voor iedereen die wil weten hoe de zuivel tot stand komt. Alle activiteiten zijn gericht op de ontwikkeling van een duurzame zuivelketen. Allemaal om te zorgen dat ook in de toekomst voldoende gezonde zuivel wordt geproduceerd met respect voor mens, dier en milieu.