Nieuws

Dairy Campus inspiratiebron voor Tunesische delegatie

Gepubliceerd op
11 januari 2013

Op uitnodiging van de Kamer van Koophandel bracht een Tunesische delegatie een bezoek aan Dairy Campus, waarbij de laatste zorgde voor ‘matchmaking’ met het bedrijfsleven. Het resulteerde in een gesprek over mogelijkheden tot samenwerking met Nederland.

Een van de suggesties was om een haalbaarheidsstudie uit te voeren naar de optimalisatie van de Tunesische melkveehouderij/zuivelketen door Dairy Campus partners, inclusief het verkennen van een opzet van een pilot farm in de geest van Dairy Campus. De ambassadeur gaat zich hiervoor inspannen.

De ambassadeur toonde zich zeer ge├»nteresseerd in de Nederlandse melkveesector en de wijze waarop de kennisinfrastructuur is georganiseerd en was onder de indruk van het concept van innovatiecentra als Dairy Campus. Een van de grootste problemen waar de melkveehouderijketen in Tunesi├ź mee kampt, is het ontbreken van een echte keten infrastructuur, met name de verbindingen tussen de primaire keten en de zuivelindustrie. De wil om samen te werken is er wel, maar een goed plan voor de melkveehouderijsector ontbreekt.