Activiteit

Dairy Campus opent deuren in Weekend van de Wetenschap

Het eerste weekend van oktober (1 en 2 oktober) staat in het teken van wetenschap en technologie, ‘Het weekend van de Wetenschap’. Ook Dairy Campus doet hier aan mee en opent op zaterdag 1 oktober de deuren.
Er zijn een aantal leuke doe-dingen voor jong en oud. Maar er is ook heel veel te zien en te beleven.

Organisator NEMO en Dairy Campus
Datum

za 1 oktober 2016 10:00 tot 15:00

Locatie Boksumerdyk 11, Leeuwarden

Op deze dag is van alles te zien. Zo kun je een de hartslag van ee koe meten met een stethoscoop. Een 360 tour door de stallen met een VR bril maken. Een koe volgen met een sensor via GPS. Daarnaast kun je kennis maken met de melkrobot.

Meer activiteiten

Meer informatie over deze dag is te vinden op: Weekend van de Wetenschap/ Een koe die kennis geeft.

Over het Weekend van de Wetenschap

Op meer dan 200 locaties door heel Nederland beleef je live wetenschap & technologie. Alleen tijdens het Weekend van de Wetenschap openen bedrijven, instituten, universiteiten, (onderzoeks-)instellingen en musea exclusief hun normaal gesloten deuren. Nieuwsgierige mensen van jong tot oud krijgen op deze manier de unieke kans binnen te kijken in de wereld van wetenschap en technologie.

Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt mede mogelijk gemaakt door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Het Weekend van de Wetenschap wordt gerealiseerd dankzij de vele organisaties die tijdens het weekend voor het publiek hun deuren openen.