Debat

Debat tussen Boer, Burger en Buur

Op woensdagavond 29 oktober gaan jonge boeren en burgers met elkaar in gesprek over de kloof tussen boeren en burgers. Een boer handelt vaak vanuit economische drijfveren, de burger wil veelal de maatschappelijke, landschappelijke of milieu aspecten voorrang geven bij vraagstukken. Als je niet voor elkaars standpunten open wilt staan of elkaar niet begrijpt, gaat de schoen wringen. Waar bestaat deze kloof uit?

Organisator Agrarische Jongeren Friesland
Datum

wo 29 oktober 2014 20:00 tot 22:00

Locatie de Johannes de Dooperkerk Leeuwarden (naast Van Hall)

Agrarische Jongeren Friesland (AJF) is begonnen met het nieuw initiatief “Boer-Burger-Buur”.  AJF wil uiteindelijk samen met burgers oplossingen bedenken om  een brug te slaan over de kloof van onwetendheid tussen boeren en burgers. Op deze manier wil AJF een positieve bijdrage leveren aan de beeldvorming van de agrarische sector en ons voedsel.

Interactieve debatavond

De avond bestaat uit twee delen. In het eerste gedeelte leren boer en burger elkaar in kleine groepjes kennen en worden een aantal stellingen besproken. Na de pauze gaan Karin van der Toorn en Fernande Teernstra in gesprek met het publiek. Karin van der Toorn is melkveehoudster uit Olst die heel actief social media gebruikt om uitleg te geven over boeren en het boerenleven. Fernande Teernstra is CDA statenlid en eerste woordvoerder voor Landelijk Gebied, ruimtelijke ontwikkelingen en windenergie.

Meer informatie

Deelnemende partijen

Dit project is mede mogelijk gemaakt door Provincie Friesland, LTO Noord Fondsen, het Niscoo Projectenfonds en CoE Agrodier.