Inauguratie lector Zuivelprocestechnologie

Nieuws

Inauguratie lector Zuivelprocestechnologie

Gepubliceerd op
21 februari 2015

Op 9 februari jl. vond de inauguratie plaats van Dr. Peter de Jong. Hij maakt ook deel uit van de onderzoeksgroep Food & Dairy van Hogeschool Van Hall Larenstein (VHL) en is daarmee ook nauw betrokken bij de Dairy Campus. Peter gaat zich bezig houden met Zuivel proces- en producttechnologie. Samen met het lectoraat Duurzame Melkveehouderij en Herd Management & Smart Dairy Farming waarvan in januari de inauguratie was, gaat deze groep de komende vier jaar een bijdrage leveren aan een duurzame en rendabele zuivelketen.

Hogeschool VHL wil samen met de partners van Dairy Campus actief bijdragen aan de ontwikkeling van een professionele rendabele en duurzame melkveehouderij die midden in de maatschappij staat. De drie lectoraten vormen een schakel tussen het onderwijs en het bedrijfsleven, overheid, instellingen en andere kennispartners. Ze geven onder andere gastlessen, maar begeleiden ook afstudeeropdrachten en praktijkonderzoeken. Door goed samen te werken ontstaan vaak innovatieve idee├źn, die in de praktijk kunnen worden toegepast.

Het eerste resultaat van het lectoraat Zuivelprocestechnologie is reeds geboekt. Begin februari 2015 is de Engelstalige minor Dairy Technology in Leeuwarden van start gegaan.

Meer informatie

Minor Dairy Tecnnology