6 oktober 2018 Weekend van de Wetenschap

Open dag

Maak kennis met de wetenschap van een koe

Tijdens het Weekend van de Wetenschap kun je zelf ontdekken of een koe gelukkig is. De 550 koeien op Dairy Campus lopen in verschillende stallen en doen allemaal mee aan een onderzoek. In een van deze onderzoeken wordt gekeken of koeien gelukkig zijn. Benieuwd naar het antwoord? Kom dan 6 oktober naar de open stallen.

Organisator Dairy Campus
Datum

za 6 oktober 2018 10:00 tot 15:30

Locatie Dairy Campus, Boksumerdyk 11, 8912 CA Leeuwarden

Op Dairy Campus vindt heel veel onderzoek plaats door onderzoekers van Wageningen University & Research samen met het bedrijfsleven en studenten van Hogeschool van Hall Larenstein.

Er staan 7 verschillende stallen op erf. In een stal vindt bijvoorbeeld het voedingsonderzoek plaats, in een andere stal worden de gassen (uit mest) gemeten. Daarnaast is er nog een stal waar koeien met 'zwangerschapsverlof' gaan. Er is ook een melkstal met een carrousel waar 40 koeien tegelijk in gemolken kunnen worden..

In al deze stallen staan koeien die meedoen aan een onderzoek. Ze produceren dus niet alleen melk maar zorgen ook voor veel data en kennis die weer gebruikt kan worden om ook in de toekomst genoeg zuivel te kunnen maken met respect voor dier, mens en milieu. 

Gelukkige koeien

Een vraag die vaak door bezoekers aan Dairy Campus wordt gesteld is of je kunt zien of een koe gelukkig is. Ook daar wordt op Dairy Campus onderzoek naar gedaan. Tijdens de Dag van de Wetenschap vertellen we hier graag meer over.

Daarnaast mag je natuurlijk de stallen in, zie je diverse robots aan het werk en mag je zuivel komen proeven.

Dairy Campus heeft tijdens het Weekend van de Wetenschap alleen op zaterdag 6 oktober van 10.00 -15.30 uur open stal. Op zondag genieten de koeien van hun rust.

Meer informatie