Hester Kamstra-Brouwer nieuwe onderzoekscoordinator Dairy Campus

Nieuws

Nieuwe onderzoekscoördinator Hester Kamstra

Gepubliceerd op
8 juni 2017

Op 1 juni is Hester Kamstra-Brouwer gestart op Dairy Campus in Leeuwarden als onderzoekscoördinator. Met haar ervaring als onderzoeksassistent en data- en statistisch data analist bij het innovatiecentrum van Provimi/Cargill hoopt ze een waarvolle bijdrage te kunnen leveren aan de onderzoeksprojecten op Dairy Campus.

Hester Kamstra- Brouwer heeft de opleiding Dier- en Veehouderij gevolgd op Van Hall Larenstein, waar zij zich vooral op de melkveehouderij heeft gericht. De afgelopen 7 jaar heeft ze op het  Innovatiecentrum van Provimi/Cargill gewerkt in Velddriel als  onderzoeksassistent en daarna als data- en statistisch analist. In dit  onderzoekscentrum wordt voederonderzoek uitgevoerd met varkens, vleeskuikens,  leghennen en melkkoeien. ''Ik heb veel werk verricht in de uitvoerende kant van  het onderzoek en de dataverwerking. Mijn expertise ligt dan ook in dataverwerking en het waarborgen van de kwaliteit van het onderzoek'', zegt Kamstra. 

Friesland

Ze is een geboren en getogen Friezin en na een aantal jaren in Den Bosch te hebben gewoond is ze blij met haar nieuwe functie bij Dairy Campus. ''Ik vind het fijn om samen met mijn man en twee zoontjes van 1 en 3 jaar weer in Friesland te wonen. Toen deze uitdagende functie op mijn pad kwam was de beslissing om deze stap te zetten dan ook snel genomen", zegt ze. De werkomgeving en diversiteit van het onderzoek wat uitgevoerd wordt spreekt haar erg aan. Ze hoopt dat ze met haar werkervaring een waardevolle bijdrage kan leveren aan projecten op Dairy Campus.