Oegandese delegatie bezoekt Dairy Campus

Nieuws

Oegandese delegatie bezoekt Dairy Campus

Gepubliceerd op
25 april 2013

Op 23 april bracht Honorary Tress Bucyanayandi (MP), Minister of Agriculture, Amimal Industry and Fisheries van Oeganda en de Reline groep (Renaissance Livestock Farmers Network) uit Oeganda een bezoek aan Dairy Campus. Het bezoek maakte deel uit van een tweedaags bezoek aan Nederland georganiseerd door de Netherlands-African Business Council (NABC).

De delegatie werd op Dairy Campus welkom geheten door Kees de Koning, manager Dairy Campus en Prof. Toon van Hooijdonk van Wageningen Universiteit. De Reline groep is een groep van vooruitstrevende dairy farmers die actief bezig is met de ontwikkeling van de veehouderij in Oeganda. Naast de NABC waren ook FrieslandCampina, the Friesian, Dairy Training Center en vertegenwoordigers van ambassade aanwezig.

Prof. Van Hooijdonk is vooral ingegaan op de mondiale ontwikkelingen in de zuivel en het belang van zuivelproducten voor voeding, terwijl Kees de Koning in zijn presentatie vooral in is gegaan op het Dairy Campus concept en lopende activiteiten in onderzoek en innovaties.

De Oegandese delegatie was zeer geïnteresseerd in met name de mogelijkheden voor trainingen in Nederland, het onderzoek naar mestvergisting en raffinage en ook het automatisch melken trok erg veel belangstelling. Maar ook praktische zaken als beweiding, grasopbrengsten en bemesting kwamen aan de orde. De minister was onder de indruk van de melkveehouderij en zuivelketen in Nederland en de activiteiten bij Dairy Campus. Onder de vlag van de NABC zijn ook diverse contacten gelegd met name rondom trainingen en mestvergisting.