Activiteit

Ontmoet Joel Salatin en bouw mee aan Natuurinclusieve landbouw

Het mondiale voedselsysteem is hard toe aan een nieuw hoofdstuk. In Nederland vinden steeds meer partijen elkaar om dat te gaan schrijven onder de noemer 'natuurinclusieve landbouw'. Zij denken dat natuur en landbouw elkaar veel meer kunnen én moeten versterken, waardoor meer biodiversiteit zal ontstaan, zowel op het gebied van flora, fauna als voedsel. De basis hiervoor ligt letterlijk in de bodem.

Organisator Hogeschool VHL Leeuwarden e.a
Datum

ma 21 november 2016 12:30 tot 16:00

Locatie Agora 1, 8934 CJ Leeuwarden

Op dit evenement is Joel Salatin uitgenodigd. Hij is uitgeroepen tot de meest innovatieve boer ter wereld (2011) en inspireert wereldwijd steeds meer boeren. Met zijn integrale begrazingssysteem produceert hij zelf vooral vlees en eieren.

Onder leiding van Dick Veerman, hoofdredacteur van Foodlog, zal het gesprek met de zaal gaan over de mogelijkheden van Salatins natuurinclusieve strategie voor Nederlandse boeren. Salatin illustreert zijn 'grondige' aanpak en visie naar hartelust, en daagt de zaal uit om aan een aantal mentale knoppen te draaien.

Verder vertelt docent Gelein Biewema over de nieuwe VHL-opleiding Melkveehouderij die hij vanaf 2017 verzorgt. Studente en boerin Welmoed Deinum deelt haar ervaringen met de principes van Salatin, zoals haar familie die toepast op hun Graasboerderij in het Friese Sondel.

Meer informatie en tickets bestellen

Op www.natuurinclusievelandbouw.nl vind je meer informatie over deze bijeenkomst en kun je tickets bestellen. De entree is gratis.