Symposium

Symposium ‘Biodiversiteit en melkveehouderij’

Op Dairy Campus wordt op 23 en 24 mei 2018 een symposium georganiseerd over het thema biodiversiteit en melkveehouderij. De eerste dag is speciaal voor studenten en jongeren tot 35 jaar. De tweede dag is voor het bedrijfsleven, kennisinstellingen, overheden en boeren. Het symposium wordt afgesloten met de theatervoorstelling ‘Koning van het Grasland’ van toneelgroep Jan Vos.

Organisator Dairy Campus, Living Lab Fryslan en Kening fan ‘e Greide
Datum

do 24 mei 2018

Locatie Dairy Campus
Boksumerdyk 11
8912 CA Leeuwarden
+31 (0)317 484 000
Prijsomschrijving 95 euro (excl. BTW), inclusief voorstelling en catering

Tijdens het symposium leggen we de focus op de rol van biodiversiteit in de melkveehouderij en dit wordt vanuit diverse invalshoeken benaderd:
• Wat wil de weidevogel
• Wat wil de boer
• Wat wil de burger
• Wat wil de koe

In het ochtendgedeelte gaan diverse sprekers dieper in op de inhoud. Na de lunch gaan de deelnemers in workshops aan de slag om aan de hand van diverse casussen mee te denken over de integratie van deze vier invalshoeken. Samen zoeken naar een model voor de inpassing van biodiversiteit binnen de melkveehouderij waarbij boeren, maatschappij, bewoners en landschap beter met elkaar worden verbonden.
De dagvoorzitter Meije Gildemacher van Provincie Fryslân zorgt dat het programma van beide dagen boeiend gaat verlopen.

Theatervoorstelling

Het symposium wordt afgesloten met de theatervoorstelling ‘Koning van het Grasland’. In 2017 is de voorstelling succesvol gespeeld voor zo’n 12.500 bezoekers in Noord Nederland en in 2018 gaat de voorstelling op reis door de rest van Nederland. Het stuk speelt in een mobiel theater op Dairy Campus, met uitzicht op het weidelandschap. De voorstelling reflecteert op de enorme veranderingen die de landbouwsector de afgelopen decennia heeft doorgemaakt en de gevolgen die dit heeft gehad voor boeren, biodiversiteit en dierenwelzijn.

Aanmelden