Open dag

Uitgesteld: Tour Dairy Campus

Dairy Campus in Leeuwarden is hét onderzoeks- en praktijkcentrum voor de melkveehouderij en de zuivelketen. In 2019 werd deze moderne ‘slimme’ boerderij 10.000 maal bezocht door bezoekers vanuit de hele wereld. Op zaterdag 3 oktober 2020 opent Dairy Campus de onderzoeksruimtes en staldeuren voor een beperkt publiek.

Organisator Dairy Campus
Datum

za 3 oktober 2020 09:00 tot 17:00

Locatie Dairy Campus
Boksumerdyk 11
8912 CA Leeuwarden
+31 (0)317 484 000
Prijsomschrijving Er zijn geen kosten verbonden aan deze rondleiding

Wegens de verscherpte Coronamaatregelen, afgegeven door het kabinet op 28 september j.l., moeten wij besluiten om de Tour Dairy Campus op 3 oktober uit te stellen.

‘Slimme’ boerderij

De Nederlandse zuivelsector is continue op zoek naar een duurzamere en efficiëntere manier om zuivel te produceren. Met dit doel worden op Dairy Campus innovaties getest en de nieuwste onderzoeken voor de melkveehouderij van de toekomst uitgevoerd. Onderwijs wordt hierbij intensief betrokken.

Tijdens deze tour maak je kennis met de koeien in de verschillende onderzoeken en stallen. En ontdek je dat deze koeien niet alleen melk produceren maar juist zorgen voor veel data en kennis. Informatie die helpt om beter voor de koe te zorgen, om beter op de omgeving te passen en om nog beter en duurzamer melk te produceren

We bieden 2 programma's:

1. Reguliere tour

Je brengt onder andere een bezoek aan de voedingsstal. Hier zorgt een robot dat de koeien te eten krijgen. De draaimelkstal met ruimte voor 40 koeien staat ook op het programma. De nieuwste proef draait hier om het indikken van de melk.
Waar momenteel de meeste aandacht naar uitgaat, zijn de broeikasgassen en ammoniak die de melkveehouderij produceert. Onze milieustal ontbreek daarom zeker niet in de tour.

Ook is er genoeg te zien op onze percelen. De kwaliteit van gras en de manier van beweiden wordt gelinkt aan methaan- en ammoniakemissies. En biodiversiteit wordt steeds belangrijker. Hoe vullen we dit in?

Onderzoekers van Wageningen University & Research geven uitleg bij de verschillende projecten.

Duur: +/- 100 minuten.

Van 09.00 tot 14.30 uur

2. Familie tour

Voor groepen inclusief kinderen vanaf 4 jaar hebben we een alternatief programma ontwikkeld, geschikt voor het hele gezin. Met koeien en stallen, proefjes en spellen.

Duur: +/- 60 minuten.

Van 14.00 tot 17.00 uur

Reserveren

Reserveren is verplicht. Dit kan via dit reserveringsformulier vóór 1 oktober 2020.

Coronamaatregelen

Wij doen er alles aan om jouw bezoek aan Dairy Campus op een veilige manier te laten verlopen. In en buiten het centrum volgen wij de Nederlandse richtlijnen van het RIVM.

Voor een veilig en prettig bezoek:

  • Kom niet naar Dairy Campus met verkoudheidsklachten of als iemand thuis dergelijke klachten heeft
  • Houd 1,5 meter afstand, zowel binnen als buiten
  • Kom niet eerder dan de gereserveerde starttijd
  • Volg de aangegeven looproutes op het aangegeven tempo
  • Volg altijd de aanwijzingen van de medewerkers op