Smart Farming

Bij een sector die volop aan het ondernemen is, hoort de vraag hoe elk individueel dier optimale zorg en aandacht krijgt. Het antwoord luidt: Smart Farming, oftewel slim boeren.

Ontwikkelingen in de ICT maken het mogelijk om sensoren in te zetten en te gebruiken als extra ogen, oren en neus om de individuele dieren te monitoren en te managen. Deze techniek levert veel waardevolle data op voor managementsystemen op het gebied van zuivel, voer en fokkerij. Door data en systemen te uniformeren is de boer sneller geïnformeerd over het welzijn van zijn dieren. Het managen van individuele dieren en koppels die zowel binnen als buiten komen gaan prima samen en de data draagt bij aan een transparante en duurzame samenwerking in de melkveehouderij.

Op Dairy Campus dragen de dieren een sensor om onder andere het gedrag en de gezondheid te volgen. Uitgebreid onderzoek levert waardevolle informatie op over het inpassen van deze slimme technologie├źn op het bedrijf en de gevolgen voor de levensduur van de dieren.