Kennisloket Virtueel bedrijfsbezoek tegenover de ingang

Virtueel bedrijfsbezoek

Via internet meekijken in andermans stal.

Samenwerken op afstand is met de huidige technologie mogelijk. Skype, Facetime: we kennen het allemaal om met familie of collega’s in het buitenland contact te hebben. Maar gebruikt u de interactieve mogelijkheden al professioneel, bijvoorbeeld in de stal of in de wei? Een virtueel bedrijfsbezoek geeft een extra dimensie aan kennisoverdracht. Het biedt nieuwe mogelijkheden voor advies en leren op afstand.

Voor de boer en de erfbetreder is het over een paar jaar waarschijnlijk heel normaal. Op Dairy Campus is het nu al mogelijk. In het project E-praktijkleren wordt samen met LTO gewerkt aan de infrastructuur waarmee iedereen op een goede en snelle manier op afstand interactief en mobiel kan meekijken en leren. We starten met studenten van bijvoorbeeld Nordwin of Van Hall, maar later ook zeker met, door en voor boeren en erfbetreders.

Op afstand kijken en leren in de stal en wei

De mogelijkheden zijn legio. De boer van morgen kijkt op afstand in de stal van zijn collega. Studiegroepen kunnen nieuwe innovaties in binnen- en buitenland virtueel bezoeken. Omdat het bezoek realtime, interactief en op afstand is, kunnen zelfs meerdere bedrijfsbezoeken in één dagdeel gedaan worden. Wel zo efficiënt!  De ondernemer vraagt zijn erfbetreders, zoals de dierenarts, de veevoeradviseur en de boekhouder, om wat vaker mee te kijken. Het liefst tegelijk, maar dan een haf uurtje en op afstand. Misschien komen de adviseurs niet eens minder vaak op het erf, maar er is wel vaker even zeer efficiënt contact. Studenten, onderzoekers, experts die op afstand even inzoomen: het kan!.

Informatie poster over virtueel bedrijfsbezoek

- Helaas, uw cookie-instellingen zijn zodanig dat de Video niet getoond kan worden - pas uw permissie voor cookies aan