Nieuws

Kom naar de ‘slimste’ boerderij van Nederland

Gepubliceerd op
17 september 2019

Op 5 oktober opent Dairy Campus haar staldeuren en kun jij een kijkje nemen op de ‘slimste boerderij van Nederland’. Tijdens deze open dag maak je kennis met de verschillende menu’s van de koeien en mag je ook zelf helpen met het samenstellen van een dieet. Je maakt niet alleen kennis met alle koeien, maar je leert ook hoe melk op een duurzame manier wordt geproduceerd met respect voor dier, mens en milieu.

Nathan, vriend van de wetenschap, kwam in het kader van het “Weekend van de Wetenschap” alvast naar Leeuwarden. Hij bracht een bezoek aan Dairy Campus om te kijken naar de ecologische footprint van koeien. Samen met Eke Folkerts van Dairy Campus stelde hij het perfecte ‘koeienmenu’ samen. Hoe ze dat doen, kun je zien in het onderstaande filmpje.

- Helaas, uw cookie-instellingen zijn zodanig dat de Video niet getoond kan worden - pas uw permissie voor cookies aan

Activiteiten op het erf

Tijdens deze open dag zijn naast het maken van het perfecte koeienmenu nog tal van andere activiteiten op het erf. Zo kun je een bezoek brengen aan alle 7 stallen en maak je kennis met alle koeien en kalfjes op het erf. In één van de stallen is samen met Van Hall Larenstein een ‘Smaaklab’ ingericht waar je producten kunt ruiken en proeven. Laat daarnaast zien dat je goed kunt zorgen voor je virtuele zieke dieren in het spel ‘Battle of Cattle’ of breng een bezoek aan de ‘Cow Control Room’. Voor de kleintjes is er een springkussen en een spelletjesparcour, waarin je kennis maakt met alle facetten van het boerenleven.  

In gesprek met onderzoekers en medewerkers

Naast deze activiteiten kun je natuurlijk ook het gesprek aangaan met onze onderzoekers en medewerkers. Zij staan op verschillende plekken in de stal en op het erf en vertellen je graag meer over hun werk en onderzoek op Dairy Campus.

Meer weten

Lees meer over deze open dag en andere activiteiten op de site van het Weekend van de Wetenschap.