Nieuws

Nog enkele plaatsen vrij in de Mogelijkmakersnetwerken

Gepubliceerd op
5 augustus 2014

In de Mogelijkmakersnetwerken van Het Nieuwe Veehouden zijn nog enkele plaatsen vrij voor ondernemers die vastlopen bij de realisatie van hun plannen. Bent u melkveehouder, varkenshouder of pluimveehouder en heeft u een uitgewerkt, degelijk, innovatief en duurzaam plan, maar krijgt u de realisatie niet van de grond? Dan zijn wij op zoek naar u. Als het niet lukt om voor uw plan een vergunning of financiering te krijgen, of duidelijkheid over de afzet van uw nieuwe producten, dan kunnen wij u mogelijk helpen.

Afgelopen jaar zijn in het project Het Nieuwe Veehouden veehouders begeleid bij de ontwikkeling en realisatie van hun plan. Tijdens het traject bleek dat sommige veehouders vastlopen in het huidige systeem: ze krijgen een afwijzing of het advies om hun plan minder integraal duurzaam of minder innovatief te maken. Dat past niet bij deze veehouders omdat zij niet voor niets het integraal duurzame plan willen realiseren.

Om te proberen meer ruimte te krijgen voor daadwerkelijke realisatie van deze innovatieve concepten, starten we in 2014 met Mogelijkmakersnetwerken. Bij elk nieuw plan zoeken we, met de veehouder zelf, naar mensen die het plan wél mogelijk willen of kunnen maken.

We werken met drie thema’s: markt, financiering en vergunning. Per thema worden vier bijeenkomsten met mogelijkmakers en veehouders gehouden, waarin we werken aan oplossingen die u, maar ook collega-ondernemers verder helpen.

De netwerken starten in september 2014 en lopen tot maart 2015. De begeleiding van de netwerken is in handen van Wageningen UR (LEI en Livestock Research), CAH Vilentum en Natuur & Milieu. De projectleiding wordt door Projecten LTO Noord verzorgd.

We zoeken:

We zoeken per thema 2 tot 3 veehouders met een gezond bedrijf. Onder uw innovatieplan ligt een grondig uitgewerkte business case. Tijdens de realisatie wordt met mogelijkmakers samen gewerkt die niet persé in de agrarische sector werken. U moet uw plan dan ook goed kunnen verwoorden en niet bang zijn voor enige vorm van publiciteit. Ook beschikt u over voldoende tijd om actief aan de bijeenkomsten deel te nemen en ook tussendoor aan de realisatie van uw plan te werken. En u realiseert zich dat de activiteiten die ingezet worden om uw plan beter mogelijk te maken ook collega-veehouders verder kunnen helpen (bij het realiseren van hun plannen): u kijkt nadrukkelijk verder dan uw eigen erf.

We bieden:

We bieden een uniek netwerk van capabele mensen met daadkracht die samen met u de huidige knelpunten in het “systeem” proberen te lossen om uw duurzame en innovatieve plan te realiseren.

Aanmelden:

U kunt zich aanmelden via dit formulier tot 25 augustus 2014. Wij bellen u dan voor 1 september 2014. Tijdens dit gesprek wordt duidelijk in welke fase van ontwikkeling uw plan zit en of we mogelijk iets voor elkaar kunnen betekenen.

Er is plaats voor 6 tot 9 veehouders (2 tot 3 voor elk van de 3 thema’s). Een belangrijk onderdeel van het selectieproces is een bedrijfsbezoek aan de veehouders wiens situatie het best lijken te passen bij de mogelijkheden die wij kunnen bieden. Deze bezoeken worden, na afspraak, door 2 leden van het projectteam gedaan, in de maand augustus. Begin september 2014 besluit het projectteam welke veehouders deel kunnen nemen aan de mogelijkmakersnetwerken en communiceert dat met alle veehouders die zich aangemeld hebben.