Open dag

Open dag voor melkveehouders en ketenpartners

Op 4 oktober opent Dairy Campus haar deuren voor melkveehouders en ketenpartijen. Tijdens deze middag maakt u kennis met de lopende onderzoeken en resultaten uit afgeronde projecten. Onderzoekers geven in mini-colleges hun visie over de themas voeding, klimaat en biodiversiteit. Daarnaast is er ruimte om een bezoek te brengen aan de stallen en de demovelden.

Organisator Dairy Campus
Datum

vr 4 oktober 2019 12:00 tot 15:30

Locatie Dairy Campus, Boksumerdyk 11, 8912 CA Leeuwarden

Tijdens deze middag kunt u vrijblijvend aanschuiven en deelnemen aan verschillende mini-colleges, waarin een onderzoeker van WUR of een expert van Van Hall Larenstein wat vertelt over specifiek onderzoek of project. De volgende onderzoekers nemen hieraan deel:

  • Hendrik Jan van Dooren (WUR) gaat wat vertellen over het reduceren van de uitstoot van ammoniak in een melkveestal.
  • Wouter Muizelaar (WUR) vertelt over het effect van het voeren van zeewier aan melkkoeien op de uitstoot van methaan.
  • Bert Philipsen (WUR) gaat in op alle facetten rondom bodem en weidegang. Hij presenteert onder andere de resultaten uit het project Amazing Grazing, waarin de focus ligt op onderzoek en praktijk rondom beweiding.
  • Arie Klop (WUR) geeft in de voedingsstal uitleg over de voeropname metingen met RIC bakken en krachtvoerboxen. In deze stal vinden ook regelmatig methaanmetingen via de Greenfeeds plaats.
  • Paul Galama (WUR) staat in de vrijloopstal. Hij legt uit wat de invloed is houtsnippers op gasvormige verliezen, in de vorm van ammoniak, methaan en lachgas, uit deze vrijloopstal.
  • Yvette de Haas (WUR) en Malou van der Sluis (WUR) zijn ook te vinden in de stallen waar ze uitleggen welke nieuwe kenmerken aan koeien ze meten op Dairy Campus die belangrijk zijn voor de fokkerij.
  • Een experts van Van Hall Larenstein licht het project Koeien & Kruiden toe op het demoveld. Hier zijn verschillende kruidenrijke graspercelen te zien.

Naast deze onderzoekers zullen nog meer experts een mini-college geven over een project of onderzoek die zij uitvoeren op het innovatiecentrum voor de melkveehouderij. Houd de website in de gaten voor het volledige programma.

Deze mini colleges worden een aantal keren herhaald, zodat u niets hoeft te missen. Vanzelfsprekend zijn de stallen open waar u informatie vindt over de projecten van de afgelopen twee jaar. Een bezoekje aan de demovelden is zeker ook de moeite waard.

Mis het niet en meld u snel aan voor deelname. Voor de lunch wordt gezorgd.

In een middag neemt u niet alleen een kijkje op het melkveebedrijf Dairy Campus, maar maakt u ook kennis met de laatste ontwikkelingen en onderzoeken binnen de melkveehouderij.