Stagelopen op Dairy Campus een aanrader

Mijn naam is Angela, ik ben 16 jaar oud en ik doe de opleiding dierverzorging niveau 4 op het Nordwin college.

Voor mijn opleiding dierverzorging mag ik 10 weken stage lopen. Het is verplicht om vijf weken op een melkveehouderij stage te lopen. Dit is later in de opleiding nodig. Ik heb hiervoor Dairy Campus gekozen, omdat ik had gehoord dat Dairy Campus veel met onderzoeken bezig is. Dat vond ik erg interessant. Toen ik hier de eerste weken kwam ben ik erachter gekomen dat koeien niet echt mijn soort dieren is. De eerste weken waren dan ook erg moeilijk, maar door de aardige mensen op Dairy Campus en hun hulp zijn die vijf weken stage toch voor bijgevlogen. Elke dag werd het langzaam een beetje beter en leuker.

Veel geleerd op het gebied van melkveehouderij

Ik heb mijn vijf weken stage goed afgerond en ben er zelf ook erg tevreden mee. Ik heb veel geleerd wat ik eigenlijk niet had verwacht. Zo heb ik leren melken en ben ik veel te weten gekomen over de huisvesting en verzorging van koeien en kalveren.  

Dairy Campus heeft veel te bieden

Dairy Campus heeft veel te bieden en je kan overal met je vragen terecht. Je wordt goed geholpen en je mag soms ook met praktijklessen meedoen, wat erg leuk is. Wil je stage lopen op een melkveehouderij die niet al te doorsnee is? Dan is Dairy Campus echt een goede aanrader!