Nieuws

Chinese lector op Dairy Campus

Gepubliceerd op
17 september 2015

Hogeschool VHL heeft voor het nieuwe collegejaar de Chinese Molly Chen aangesteld als lector Competitive Dairy Farming op de Dairy Campus in Leeuwarden. De aanstelling van Chen is onderdeel van een samenwerking tussen Hogeschool VHL en de China Agricultural University in Peking, waar zij werkzaam is.

Gedurende vier jaar houdt Chen zich binnen haar lectoraat bezig met de vraag hoe we in een internationaal concurrerende markt kunnen komen tot een rendabele en duurzame melkveehouderij, die tevens maatschappelijk wordt geaccepteerd.  

Drie Dairy Campus melkveelectoraten

Met de aanstelling van Chen is het cluster van drie Dairy Campus melkveelectoraten waar Duurzame Melkveehouderij en Herd Management & Smart Dairy Farming ook deel van uitmaken compleet.

Hogeschool VHL wil samen met de partners van Dairy Campus actief bijdragen aan de ontwikkeling van een professionele rendabele en duurzame melkveehouderij die midden in de maatschappij staat. De drie lectoraten vormen een schakel tussen het onderwijs en het bedrijfsleven, overheid, instellingen en andere kennispartners. Ze geven onder andere gastlessen, maar begeleiden ook afstudeeropdrachten en praktijkonderzoeken. Door goed samen te werken ontstaan vaak innovatieve idee├źn, die in de praktijk kunnen worden toegepast.