Het weer werkte niet mee bij de feestelijke opening van het nieuwe pand van Cowhouse International

Nieuws

Cowhouse International op Dairy Alley

Gepubliceerd op
27 juni 2013

Op vrijdag 21 juni 2013 opende Stalinrichter Cowhouse International hun nieuwe pand op de Dairy Alley in Leeuwarden. Daarmee zijn ze het eerste bedrijf, gerelateerd aan de melkveehouderij, dat zich vestigt op dit bedrijventerrein rondom Dairy Campus.

Directeur Rinse Andringa startte Cowhouse International twaalf jaar geleden met twee medewerkers. Vandaag de dag telt het bedrijf tien man personeel, waaronder vertegenwoordigers in Frankrijk en Rusland. Zeventig procent van de omzet is te danken aan de export. Het nieuwe pand biedt onder andere ruimte aan een productielijn waar koematrassen gemaakt worden. Ook dochterbedrijf Friesian Forest Stalbouw, gespecialiseerd in de bouw van landschappelijke stallen, zal haar intrek in het pand nemen.

Dairy Campus is erg blij met de komst van stalinrichter Cowhouse als buurman en hoopt dat het als een soort magneet werkt naar nog meer bedrijven uit de melkvee- en zuivelsector.

Het was in ieder geval voor directeur Rinse Andringa van Cowhouse International een goede reden om zich juist hier te vestigen: ”Met het oog op de toekomstige samenwerking met Dairy Campus, met de andere bedrijven die zich hier nog vestigen en met de opleidings- én trainingsinstituten die hier actief zijn, kozen wij voor Dairy Alley. Ik geloof in kennisuitwisseling en dat dit bedrijven verder kan helpen“.