Nieuws

Inspiratiedag ‘Blij met sensoren in de wei’

Gepubliceerd op
17 augustus 2017

Dit voorjaar maakten 75 belangstellenden, bestaande uit adviseurs, onderzoekers en mensen met praktijkervaring, kennis met innovatieve sensortechnologieën welke toepasbaar zijn rondom graslandmanagement. Het onderstaande filmpje geeft een korte impressie van de inspiratiedag met het thema 'Blij met sensoren in de wei".

De stap naar het toepassen van de sensortechnologieën in de praktijk is vaak groot. De themadag ‘Blij met sensoren in de wei’ was daarom bedoeld als leer- en inspiratiemiddag. Diverse adviseurs, onderzoekers en mensen met praktijkervaring hielden een presentatie over wat we weten uit onderzoek, en wat we nu al meten in de praktijk en tot slot over de inpassing van de data in advies, dus wat kunnen we adviseren. Aan het eind van de middag was er nog tijd om met elkaar in gesprek te gaan over de ideeën, producten en diensten.
De themamiddag werd georganiseerd vanuit het project ‘Data Driven Dairy Decision for Farmers’ (www.4d4f.eu) en werd georganiseerd in samenwerking met Hogeschool VHL Leeuwarden, Wageningen Livestock Research en Dairy Campus.

Klik hier voor een impressie van de lezingen en adviezen die de verschillende
sprekers deze dag gaven.