Zomercursus over  de Nederlandse Zuivelketen op Dairy Campus

Nieuws

Maak kennis met de nieuwste inzichten in de zuivelketen

Gepubliceerd op
11 april 2016

Wageningen Academy organiseert wederom een zomercursus over alle facetten rondom zuivelproductie in Nederland. Onder het motto van ‘gras tot glas’ vindt deze vierdaagse cursus van 27- 30 juni plaats op het volledige vernieuwde bedrijf Dairy Campus in Leeuwarden.

Tijdens deze vierdaagse cursus komen alle onderwerpen in de zuivelketen aan bod. Zo is er aandacht voor zowel de individuele koe als de totale bedrijfsvoering op een melkveebedrijf. Onderwerpen als voeding, fokkerij, weidegang, melkproductie, diergezondheid en smart farming staan op de agenda. Ook is er aandacht voor de verschillende schakels binnen de zuivelketen. Deskundigen uit de industrie en het onderzoek  gaan in op de verschillende verwerkingsmogelijkheden van melkproducten, certificering en het vermarkten ervan.

Tijdens deze cursus krijgt u als deelnemer inzicht in de ‘best practices’ van de Nederlandse zuivelketen. De cursus is voor iedereen die werkzaam is binnen de zuivelketen en onderdeel uit maakt van het proces van ‘gras naar glas’. De cursus wordt in het Engels gegeven. Na deze cursus heeft u geleerd hoe de kwalitatief hoge zuivelproductie in Nederland is georganiseerd en neemt u nieuwe inzichten mee om in te passen binnen uw zuivelketen.

Meer informatie

De voertaal tijdens deze cursus is Engels, meer informatie is beschikbaar op de Engelstalige cursuspagina.

Aanmelden