Masterclass smart farming 7 en 14 juni 2017

Workshop

Masterclass Smart Farming

Op 7 en 14 juni organiseert Boerderij Academy in samenwerking met Nyenrode Business Universiteit en Wageningen University & Research een Masterclass Smart Farming. In deze tweedaagse Masterclass maakt u kennis met de nieuwste technologische ontwikkelen en maatschappelijke vraagstukken rondom Smart Farming.

Organisator Boerderij Academy, Nyenrode Business Universiteit en University en Wageningen University & Research
Datum

wo 7 juni 2017 09:45 tot 20:30

Locatie Nyenrode Business Universiteit, Straatweg 25, 3621, BG Breukelen

Het vak van boer is compleet aan het veranderen. Jarenlang hield precisielandbouw in: recht rijden. Nu staan we aan de vooravond van een doorbraak in smart farming, waarbij hoogwaardige meet-, regel- en aansturingstechnieken een steeds belangrijker rol is en gaat spelen in de akkerbouw en bij de veehouderij.

En we zijn goed op weg want de agrarische sector is één van de meest vernieuwende en innovatieve bedrijfstakken in ons land. De helft van alle boeren gebruikt al drones, satellieten en robots.

Het gebruik van ICT in de agri sector neemt toe. Deze ontwikkeling zal het boerenbedrijf sterk veranderen. De grote belofte van smart farming is dat hogere opbrengsten gepaard gaan met verduurzaming. Door het gebruik van ICT gaat het werk van boeren meer lijken op dat van datamanagers. Dit kan de machtsverhouding veranderen tussen boeren en hun afnemers, zoals groothandels en supermarkten. Afnemers gaan mee kijken in de bedrijfsvoering en daar hun financiële voordeel mee doen. Verder kan smart technologie leiden tot verdere schaalvergroting en industrialisering van het boerenbedrijf.

Een van de deelnemende sprekers is Kees Lokhorst. Hij is werkzaam bij Wageningen University & Research en hjoudt zich bezig met innovaties en smart technologieën binnen de landbouw.

Meer informatie en aanmelden

Lees meer: Masterclass Smart Farming - Boeren in de toekomst.