Nieuws

Nieuwe business manager Dairy Campus

Gepubliceerd op
11 december 2017

Per 1 november 2017 is Frank Jorna gestart als nieuwe Business Manager van Dairy Campus in Leeuwarden. Hij heeft de verantwoordelijkheid voor het management van de totale business Dairy Campus en geeft leiding aan zo’n 20 medewerkers van het bedrijf.

Frank Jorna heeft de opleiding Zoötechniek in Wageningen gevolgd. Na zijn afstuderen is hij bij Nutreco gaan werken. Na 4 jaar maakte hij de overstap naar de brancheorganisatie voor de Nederlandse Vereniging Diervoederindustrie (Nevedi) in Rijswijk. Vanuit deze organisatie is hij in 2013 betrokken bij de oprichting van Stichting SecureFeed die zich bezig houdt met kwaliteitsborging van diervoeders en diervoedergrondstoffen van nagenoeg alle Nederlandse diervoederleveranciers. Aan deze stichting heeft hij vervolgens enkele jaren leiding gegeven.

Sinds 2009 heeft hij samen met zijn broer een melkveebedrijf in het midden van Friesland met waar 180 koeien die gemolken worden in een 26-stands roterende binnenmelker. Hij is hier doorgaans in de weekenden te vinden. Door zijn grote interesse voor melkvee, onderzoek en innovatie hoefde hij dan ook niet lang na te denken om de overstap te maken om bij Dairy Campus aan de slag te gaan. "In mijn nieuwe functie komen voor mij mijn passie voor het melkveebedrijf en de ervaring die ik de afgelopen jaren heb opgedaan in de diervoedersector samen. Op het gebied van ontwikkeling en innovatie bevind ik mij nu in het centrum van de melkveesector."

Zijn eerste weken op Dairy Campus ervaart hij als zeer inspirerend en dynamisch en hij ziet er naar uit om met de onderzoekers, ondernemers en onderwijs nauw samen te werken aan de uitdagingen waar de sector voor staat.