Training over bodemvruchtbaarheid

Cursus

Training over bodemvruchtbaarheid

Op 8 september start Dairy Training Centre een training rondom het thema 'Bodemvruchtbaarheid' in Oenkerk. Tijdens deze training wordt op een praktische manier uitgelegd hoe u het bodemleven optimaal voor uw gras en uw koeien kunt laten werken. Dit kan alleen in een optimaal functionerende voedselkringloop op bedrijfsniveau.

Organisator Dairy Training Centre
Datum

di 8 september 2015 09:30 tot 15:00

Locatie DTC, Sanjesreed 4, 9062 EK Oenkerk en DTC

Om de bodem goed vruchtbaar te maken en te houden moet het bodemleven volop kansen tot ontwikkeling krijgen. Dit is gemakkelijk te realiseren op een bedrijf waar de voedselkringloop via de bodem – gras – voer – koe – mest – bodem gesloten kan worden, zoals op een melkveebedrijf. Een levende bodem wil levende mest als voedsel krijgen, dus moeten we ervoor zorgen dat die mest geen gifstoffen bevat. Dat kan door een evenwichtig rantsoen met goed drinkwater en eventueel enkele natuurlijke hulpmiddelen.

Tijdens deze training wordt op een praktische manier uitgelegd. De theoretische achtergrond wordt zo kort mogelijk behandeld om veel tijd over te houden voor een interessante workshop in de praktijk.

Na deze dag kunt je in het pas vertaalde boek: “Bodemvruchtbaarheid, een zaak van biologisch denken” nog het een en ander rustig nalezen.

Meer informatie

Voor meer informatie en inschrijven voor deze training, bezoek de website: www.dairytrainingcentre.com.

.