Nieuws

Volwaardig partner op het melkveebedrijf

Gepubliceerd op
18 oktober 2012

Tegenwoordig is het runnen van een modern melkveebedrijf een hele uitdaging. Veel van de partners hebben daarvoor niet de opleiding gevolgd die de veehouder vaak wel heeft.

Daarom start het Nordwin College nu met een deeltijd opleiding Partner in Bedrijf. Een managementopleiding melkveehouderij op niveau 4, speciaal voor partners van melkveehouders.

De deeltijd opleiding is speciaal bedoeld voor die partners die zich meer willen verdiepen in technische zaken zoals bijvoorbeeld: fokkerij, veevoeding, jongveeopfok en diergezondheid, maar zich daarnaast ook wil ontwikkelen in de ondernemersvaardigheden. In de opleiding wordt daarom ook aandacht besteed aan het maken van een ondernemersplan of optimaliserings-/ ontwikkelplan voor het bedrijf.

Opleidingscoördinator Afke Zandvliet: “We merken dat er veel vraag is naar een opleiding die aansluit bij de huidige praktijk en verder gaat dan bijv. een kalveropfokcursus. Doordat deze opleiding in deeltijd is, met 1 studiebijeenkomst/avond per week, is deze goed te combineren met een gezin en de werkzaamheden op het bedrijf. Omdat veel agrarische vrouwen al beschikken over de nodige kennis en ervaring, wordt er ook gewerkt met vrijstellingen wat een extra studieverlichting kan opleveren.”