Nieuws

Dairy Campus in Het Klokhuis

Gepubliceerd op
22 januari 2014

Het jeugdprogramma ‘Het Klokhuis’ maakte bij Dairy Campus en één van de laboratoria van Central Veterinary Institute in Lelystad tv-opnames over de uitleg van vaccinatie van dieren.

In 2013 kwam Het Klokhuis opnames maken over het onderwerp ‘vaccinontwikkeling voor dieren’. Het Klokhuis is een informatief jeugdprogramma van de NTR dat iedere werkdag wordt uitgezonden om 18.25 uur op Nederland 3. Ze informeren kinderen tussen de zeven en twaalf jaar over de wereld om hen heen, in de breedste zin van het woord.

In de uitzending van 28 januari j.l. kreeg een koe van Dairy Campus Lelystad een vaccinatie. De presentatrice stelde diverse vragen zoals: Wat is een virus? Wat is een vaccin? Hoe wordt een vaccin gemaakt? De kijker krijgt hierop het antwoord van een onderzoeker van CVI, Rianka Vloet, die zich bezighoudt met het ontwikkelen van vaccins en van de dierenarts die het vaccin toedient.

Wil je op een eenvoudige wijze alles te weten komen over de werking van een virus, cel, het immuunsysteem en vaccineren. Kijk nu naar de uitzending van 28 januari van Het Klokhuis op Nederland 3. 


Foto: Dierenarts Annemiekeenkamp staat klaar om het vaccin toe te dienen. Martin de Bree, assistent bedrijfsleider op Dairy Campus, begeleid de filmcrew bij de opnames