Nieuws

Keniaanse delegatie op bezoek bij Dairy Campus

Gepubliceerd op
15 augustus 2013

Op dinsdag 13 augustus bracht een Keniaanse delegatie op uitnodiging van de Netherlands African Business Council (NABC) een bezoek aan Friesland.

In de ochtend werd een bezoek aan PTC+ in Oenkerk gebracht en s middags een bezoek aan Dairy Campus. De delegatie bestond uit 40 leden van de Eldoret Dairy Farmers Association (EFDA), een vereniging van grotere melkveebedrijven in het Eldoret – Rift gebied in Kenia.

De leden hebben allen grotere melkveebedrijven (40-120) koeien, eigen voerproductie en voeropslag en de groep wil uitgroeien tot een vereniging met 100 leden met gemiddeld 120 melkkoeien en 3000 kg/melk per dag! Een van de leden gebruikt zijn bedrijf inmiddels ook als demonstratieboerderij waar collega’s en medewerkers getraind kunnen worden. Er werd door de groep ook een positieve link gelegd naar een eerdere samenwerking tussen NL en Kenia eind jaren 80, begin ’90 (toenmalige PR). Er zijn al contacten met de Dairy Campus partner DTC (en PTC+) over praktische trainingen in Kenia.

Op Dairy Campus werd de delegatie verwelkomd door Kees de Koning, die ook een uitleg heeft gegeven over de opzet van Dairy Campus en de bijbehorende netwerkorganisatie. Tijdens de rondgang over het bedrijf kwamen veel vragen over de innovatieprojecten, maar ook over praktische zaken in de bedrijfsvoering. De NABC sloot de middag af met een matchmaking event met de groep en de leden van NABC. De delegatie was ook geïnteresseerd in opleidingen en trainingen tot en met BSc en MSc niveau.

Meer informatie bij Kees de Koning.