Nieuws

Keuze voerleverancier op basis van 'best value' aanbesteding

Gepubliceerd op
26 juni 2018

Voor de komende jaren wordt Agrifirm de krachtvoerleverancier van het basisvoer op Dairy Campus. De keuze is gemaakt na de Europese aanbesteding volgens de ‘best value’ benadering. Diverse voerleveranciers uit Nederland hebben hieraan meegedaan.

De keuze is gevallen op Agrifirm, omdat zij meer konden bieden dan alleen krachtvoer. ‘Bij de aanbesteding hebben we niet alleen gekeken naar wie het goedkoopst voer kan leveren, maar ook naar de meerwaarde die geleverd wordt in de vorm van ondersteuning van de bedrijfsleider en advies bij ruwvoerwinning’, zegt Frank Jorna, businessmanager van Dairy Campus. Ook zijn er samen kansen en doelstellingen vastgesteld op het gebied van de levensproductie van de veestapel. Daarnaast gaan ze de komende twee jaar een aantal innovaties bij Dairy Campus uitrollen. 

Onafhankelijk voedingsonderzoek

Frank Jorna benadrukt dat Dairy Campus nog steeds ook andere voerleverancier op het erf ontvangt. ‘Voor het voedingsonderzoek blijven we een onafhankelijk partij, elke leverancier is hier welkom voor objectief onderzoek en voor voedingsproeven’, voegt hij er aan toe.