Project

Meadow CL

De MeadowFloor CL is een innovatieve vloer voor melkvee die beoogt de emissie van ammoniak substantieel te verminderen door primaire scheiding van urine en faeces, gevolgd door snelle en volledige afvoer uit de stal. De vloer behoudt goede beloopbaarheid en klauwgezondheid.

De MeadowFloor CL maakt gebruikt van een beproefde basis maar voert dit uit in nieuwe materialen en maakt het toepasbaar bij renovatie van bestaande melkveestallen. De vloer is voorzien van afvoersleuven in breedterichting voor het snel afvoeren van urine naar de lengtesleuven van de vloer. De mestschuiven moeten zorgen voor een perfect schoonmaakresultaat door de toplaag en de sleuven in lengterichting met behulp van vingers optimaal te reinigen.

Na een inloop- en oriƫntatieperiode zullen in fase 1 verschillende varianten worden getest om tot een optimaal reinigingsresultaat met minimale emissie te komen. Er zal gevarieerd worden met schuiffrequentie, bevochtigen van de vloer en uitvoering van de mestschuif. In fase 2 zullen de lange termijn effecten van de in fase 1 geselecteerde oplossingen nader onderzocht worden op duurzaamheid, slijtvastheid en effecten op ammoniak- en methaanemissie.

Nieuws