Nieuws

Nieuwe Coördinator Onderzoek & Innovatie

Gepubliceerd op
26 juni 2018

Op 18 juni is Fedde de Jong als coördinator onderzoek & innovatie aan de slag gegaan op Dairy Campus. Hij is de opvolger van proevencoördinator Jan Zonderland die na een dienstverband van 33 jaar met pensioen is gegaan.

Fedde is bijna elf jaar als accountmanager werkzaam geweest bij Speerstra Feed Ingredients BV in Lemmer waar hij verantwoordelijk was voor de verkoop van diervoederadditieven en grondstoffen. Daarnaast heeft hij diverse praktijkonderzoeken bij melkvee begeleid en daarvan de data verzameld en verwerkt. Zijn uitgangspunt is “meten is weten” en daarom houdt hij zich graag bezig met data. In de jaren bij Speerstra heeft hij een groot netwerk opgebouwd binnen de Nederlandse Diervoedersector.

Opgegroeid op melkveebedrijf

Fedde is 36 jaar, geboren op een melkveebedrijf in Doniaga, en is van jongs af aan opgegroeid met melkkoeien. Nu woont hij met zijn vrouw in het Friese Balk (en is trotse vader van twee jongens. In 2007 heeft hij de opleiding Dier- en Veehouderij op Van Hall Larenstein in Leeuwarden afgerond.

Voor Fedde is deze functie een mooie nieuwe uitdaging en hij hoopt samen met Hester Kamstra, de andere onderzoekscoördinator op Dairy Campus, zijn bijdrage te kunnen leveren aan succesvolle onderzoeken die de ontwikkeling van de toekomstige melkveehouderijsector ondersteunen.