category_news

Workshop: Kaasmaken op bijzondere locatie!

Gepubliceerd op
16 januari 2025

Weet jij waar kaas van gemaakt wordt? Kaas wordt gemaakt van melk. Maar wanneer geeft een koe eigenlijk melk? En hoe maak je van melk nou kaas? Wil jij een keertje zelf kaas maken? En wil je ook de koeien in een stal zien, horen en ruiken. Dat kan!

Tijdens de Pake en Beppe week neemt het Fries Landbouwmuseum de organisatie voor haar rekening van de gratis workshop kaasmaken, waarbij je zintuigen worden geprikkeld. Zij gebruiken Dairy Campus ditmaal als locatie omdat zij door een verbouwing tijdelijk gesloten zijn.

Dairy Campus is hét onderzoek- en praktijkcentrum voor de melkveehouderijen en de zuivelketen. Zij zijn uniek in de wereld en doen aan innovatie, onderzoek en educatie. Het is een bijzondere kans om hier een keer naar toe te gaan.

IMG_3743.JPEG


De workshop is voor kinderen van 8 tot 12 jaar en duurt ongeveer 1,5 uur. Bij het kaasmaken werken we in groepjes van 2 of 3 kinderen. Je leert de techniek van het kaasmaken. We maken met z’n allen een jong kaasje die meteen geproefd wordt. Daarnaast neem je een kijkje in de stal waar de koeien staan. Daar zie je hoe koeien worden gemolken door een melkrobot en ruik je de poep van de koeien en het voer. Ook kan je proefjes doen waarmee je zintuigen worden geprikkeld.

Voor wie

  • Leeftijd: kinderen van 8 tot 12 jaar.
  • Groepjes: Bij het kaasmaken zit je in groepje van 2 of 3 kinderen.
  • Kosten: Gratis Opgave: Klik hier.

Er is ruimte voor maximaal 25 kinderen, dus wees op tijd!

Wanneer

  • di 18 februari: 10:00u +/- 11:30u
  • wo 19 februari: 10:00 +/- 11:30u
  • do 20 februari: 10:00 +/- 11:30u

Locatie: Dairy Campus, Boksumerdyk 11, Leeuwarden

De workshop is bedoeld voor kinderen. Maximaal 1 begeleider per kind. Begeleiders worden van harte uitgenodigd op gepaste afstand mee te kijken en te leren of plaats te nemen in de lounge.