Hoe oud is de oudste koe op Dairy Campus

Nieuws

Hoe oud is de oudste koe van Dairy Campus?

Gepubliceerd op
6 juni 2016

Op de open dagen had de oudste koe van Dairy Campus, Rikie 3604, een ereplekje bij het kennisloket “Levensduur Melkvee” van Wageningen UR. Op een mooie poster waren alle gegevens van haar verzameld en mochten de bezoekers haar geboortedatum raden.

Op de poster was onder meer te lezen dat Rikie al bijna 100.000 liter melk geproduceerd had. Bovendien heeft tante Rikie aan allerlei onderzoeksprojecten deelgenomen, waaronder ook het project WhyDry waarover in de stand informatie te krijgen was.

Winnaar van de prijsvraag

Bezoekers konden bij het loket deelnemen aan de prijsvraag, en raden wat haar geboortedatum is. Het juiste antwoord was: 30 november 2003. Als alles goed gaat, viert zij dus op 30 november a.s. haar 13e verjaardag. Op 8 augustus verwacht ze haar 10e kalf. Waarschijnlijk haalt ze dit jaar de 100.000 kilogram melk. Ze is dan de eerste koe op Dairy Campus die deze mijlpaal bereikt.

Dhr./mevr. M. Chattellon uit Abbekerke zat daar met 5 december 2003 het dichtst bij en wint de Welkoop kadobon! Van harte gefeliciteerd!